Hepsi
Çocuklar için İngilizce
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Çocuklar için İngilizce
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

Restoran Çalışanları İçin İngilizce

“Restoran çalışanları için İngilizce bilmenin önemi nedir?”, “Restoranda çalışmak için İngilizce gerekli midir?” gibi sorular günümüzde restoran çalışanları için merak edilen konular arasında yer alır. Bu yazımızda, restoran çalışanları için İngilizcenin öneminden ve restoran içinde kullanılan kalıpların nasıl öğrenilebileceğinden bahsettik ve İngilizcenizi bu konuda nasıl ilerletebileceğiniz hakkında bilgilendirdik.

Restoran Çalışanları İçin İngilizce Bilmek Önemli Mi?
Restoran çalışanları için İngilizce bilmek oldukça önemlidir. Turizm sektörünün diğer kollarında olduğu gibi restoranlara da birden fazla kültürden ve ülkeden müşteri gelmektedir. Müşterilerle kurulan iletişim, bu sektörde başarı için önemli bir yere sahiptir. Başka ülkelerin vatandaşlarıyla etkili bir şekilde konuşabilmek ve karşılıklı anlaşabilmek için kullanılan evrensel dil ise İngilizcedir. Bu yüzden hem iletişimi kolay ve etkili kılmak amacıyla, hem de müşteri memnuniyeti açısından restoran çalışanları için en azından bu kategorideki temel terimler ve soru kalıplarını bilmek faydalı olacaktır.

Hangi Restoran Çalışanları İçin İngilizce Bilmek Önemli?
Restoranlarda garson, karşılama hostesi, komi, şef, müdür gibi birçok iş grubundan insan çalışır. Her iş grubundan çalışanın en azından kendi alanında belirli bir düzeyde İngilizce bilmesi, yaşanabilecek sorunların giderilmesi, iletişimin net ve anlaşılır olması ve müşteriyle ilgilenebilmesi için büyük önem taşır. Müşteri bir sorunu veya memnuniyetsizliğini dile getirdiğinde, çalışanların bir çözümle gelmesi için dil konusunda belirli bir yeterlilikte olmaları gerekir. Bundan dolayı rezervasyon ve müşteri hizmetleri, komiler ve idari personel dahil, tüm çalışanların özellikle kendi alanlarında İngilizce bilmeleri işlerini kolaylaştıracaktır.

Restoran Çalışanları İçin İngilizce Öğrenmenin Kolay Yolları
Restoran çalışanları için İngilizce öğrenmenin birçok yolu vardır; bu alandaki kelime bilginizi geliştirebilir, konuşma pratikleri veya restoranlardaki gözlemleriniz ile bu alana daha hakim olabilirsiniz. Restoranda kullanılan terimlere ve diyaloglara hakim olmak için blogumuzdaki “İngilizce Restoran Diyalogları ve Türkçe Anlamları” yazısını inceleyebilirsiniz. Kelime bilgisinin yanında pratik yapmanız da önemli. Konuşma pratiği için English Centralda alanında uzman yüzlerce öğretmen arasından dilediğiniz öğretmen ile, istediğiniz yerde canlı derslere katılabilirsiniz. Özel dersleriniz sizin seçeceğiniz konular doğrultusunda şekilleceğinden geliştirmek istediğiniz konular üzerine İngilizce konuşma pratiği yapabilirsiniz.

Hizmet sektörüyle ilgili kaynaklar okumak ya da video izlemek de mesleki terimleri öğrenmeniz için oldukça faydalı olacaktır. Sistemimizde bulunan 30.000’den fazla interaktif video ile pratik yapabilir; kelime çalışmaları ve quizlerle öğrendiğiniz yeni kelimeleri pekiştirebilirsiniz.

Restoran Çalışanları İçin İngilizce Eğitimi
Eğer restoranda çalışıyorsanız ya da çalışmak istiyorsanız İngilizcenizi geliştirmeniz sizi bir adım öne taşıyacaktır. Sağlanan hizmetlere ve menüye hakim olmak oldukça önemlidir. Müşteriyi karşılamak, istekleri doğrultusunda yer ayarlamak ve siparişlerini almak için gereken kelime bilgisi ile temel İngilizce dil bilgisine hakim olmak gerekir. Bu konuda en büyük yardımcınız pratik yapmak olacaktır.

Eğer pratik yapacak birini bulamıyorsanız English Central olarak, İngilizce pratik yapmanız konusunda size dilediğiniz zaman bire bir canlı ders seçenekleri sunmaktayız. Özel dersler sizin ihtiyaç ve isteklerinize göre şekillenir, dilediğiniz konu hakkında uzman öğretmenlerimizle İngilizce konuşma pratiği yapabilirsiniz. Özel derslere ek olarak diğer ülkelerden öğrencilerin de katıldığı grup derslerine de katılabilirsiniz.

Restoran Çalışanları İçin İngilizce İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Restoran çalışanlarının ingilizce bilmesi zorunlu mudur?
Restoran çalışanlarının ingilizce bilmesi zorunlu değilken, ingilizce konuşabilme ve anlama kabiliyeti çalışma hayatında büyük avantaj sağlar.

Garson ingilizce nasıl sipariş alır?
İngilizce sipariş almanın birden fazla yolu vardır bunlardan birkaçını aşağıda bulabilirsiniz;
“Can I have your order, please?” (siparişinizi alabilir miyim?)
“Would you like to order?” (sipariş vermek ister misiniz?)
“May I take your order?” (siparişinizi alabilir miyim?)
“What would you like to order?” (ne sipariş vermek istersiniz?)

İngilizce yemek nasıl istenir?
İngilizce yemek siparişi verirken, örnek olarak “I would like to order french fries” (patates kızartması sipariş vermeyi isterim) veya “Can I have a coke, please” (kola alabilir miyim?) denilebilir.

İngilizce garsona nasıl seslenilir?
“Excuse me, I am ready to order.” (Pardon, sipariş verebilirim.) gibi bir ifade ile garsonu sipariş için çağırabilir, başka bir konu için ise “Could you please come here?” (Buraya gelebilir misiniz?) diyebilirsiniz.

Öğrendiklerinizi pratiğe dökmek ister misiniz? İngilizce öğrenmek için ihtiyacınız olan her şeye tek bir platform üzerinden ulaşabilirsiniz! 25 dakikalık bire bir canlı dersler, 40 dakikalık grup dersleri, 30.000’den fazla interaktif videolar, kelime öğrenme araçları, yapay zeka destekli öğretmen MiMi, quizler ve interaktif aktiviteler ile EnglishCentral, kullanıcılarına kişiselleştirilmiş ve kaliteli bir eğitim planını uygun fiyatlı olarak sunmaktadır. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Gracie Abrams – Stay Şarkı Sözleri Türkçe Çeviri
Yazılımcılar İçin İş İngilizcesi