Hepsi
Çocuklar için İngilizce
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce
Popüler Günlük İngilizce
Popüler İngilizce Gramer
Popüler İngilizce Şarkılar
Popüler Paylaşımlar
Generic selectors
Exact matches only
Ara
Search in content
Post Type Selectors
Lütfen Dil Seçin
English
Türkçe
Português
عربي
日本
Tiếng Việt
한국어
Popüler Paylaşımlar
Hepsi
Çocuklar için İngilizce
Günlük İngilizce
İngilizce Gramer
İngilizce Şarkılar
Kurumsal İngilizce

Çocuklar İkinci Dili Ne Zaman ve Nasıl Öğrenmeye Başlamalıdır?

Yabancı dil bilmek, hayatın her alanında öne çıkmanızı sağlayacak bir avantajdır. Bu nedenle, küçük yaşta yabancı dil öğrenmeye başlamak oldukça önemlidir. Çocukların öğrenme kapasitesi yetişkinlere göre farklı olduğundan, ikinci dil eğitimine erken yaşta başlanması önerilir. Bu yazımızda, çocuklara yabancı dilin neden erken yaşta öğretilmesi gerektiği, nasıl öğretilebileceği ve bunun neden önemli olduğu konularına değineceğiz.

Yabancı Dil Eğitimi Çocuklarda Ne Zaman Başlamalı?

Yabancı dil eğitimine ne zaman başlanması gerektiği, çocuğun bireysel ihtiyaçları ve gelişim süreci göz önünde bulundurularak verilmesi gereken bir karardır. Yapılan araştırmalara göre, 0-6 yaş arası çocuklar yabancı dili en hızlı şekilde öğrenmektedir. 0-3 yaş arasındaki bebekler dahil olmak üzere, çocuklar küçük yaşlarda yabancı dile maruz kaldığında iki dili de rahatlıkla öğrenebilirler. Erken yaşta dil öğrenmeye başlamak, çocukların dilin yapısını ve kurallarını refleksif bir şekilde, yani farkında olmadan öğrenmelerini sağlar.

Yabancı Dil Eğitimi Çocuklar İçin Nasıl ve Nerede Olmalı?

Bebekler ve erken yaştaki çocukların yabancı dile alışması için birçok yöntem bulunmaktadır. Bunlardan bazıları, yanlarında onlarla yabancı dilde konuşmak, şarkılar ve tekerlemeler söyleyerek veya dinleterek kulaklarının aşinalık kazanmasını sağlamak ve oyunlar oynamaktır. Eğlenceli aktiviteler, çocukların dil bilgisine katkı sağlarken aynı zamanda kaliteli vakit geçirmelerine de olanak tanır.

Çocuklarınızı erken yaşta kurslara göndermek bir seçenek olabilirken, bu eğitimi istedikleri yerde, çevrimiçi bir şekilde ve aktivitelerle yürütmelerini de sağlayabilirsiniz. Örneğin, English Central, çocukların İngilizce öğrenmeleri için gerekli olan her şeyi sunan bir platformdur. Eğlenceli ve etkileşimli videolarla dil öğrenimini kolaylaştırır ve pekiştirir. Çocuklar, konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerini geliştirirken aynı zamanda eğlenirler. Ayrıca, English Central, kişiselleştirilmiş eğitim tarzını benimsediği için her çocuğun bireysel ihtiyaçlarına uygun bir öğrenme planı oluşturulabilir. Çocuklar için online canlı dersler, çocuk eğitimi konusunda uzmanlaşmış öğretmenler rehberliğinde gerçekleşir. Özel derslerimiz 25 dakikadır. Öğretmenlerimizin asıl amacı, İngilizce bilen ve dünyayı görebilen çocuklar yetiştirmek olduğu için çocuklar eğlenerek İngilizce öğrenirler.

Erken Yaşta Yabancı Dil Öğrenmenin Faydaları Nelerdir?

Erken yaşta dil öğrenmenin birçok faydası vardır. Çocuk gelişimi açısından erken yaşta ikinci bir dil öğrenmek, onu daha refleksif bir hale getirir ve kurallara daha hakim olmasını sağlar. Aynı zamanda iki dilde de düşünme yeteneği geliştirir ve diğer dili kolayca kavramasına yardımcı olur. Gelecekte insanlarla olan iletişimi, iş imkanları ve genel kültür bilgisi bakımından mutlaka yabancı dile çocuk yaşta başlanmalıdır. Çocuğunuzun anlama kabiliyeti artar ve yeni dil öğrenme merakı doğar.

Yabancı Dil Eğitimi Verilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yabancı dil eğitimi verilirken dikkat edilmesi gereken en büyük husus, çocuğa zorla yabancı dil dayatılmamasıdır. Bu, çocuğun öğrenme sürecini olumsuz etkilerken, aynı zamanda yabancı dil öğrenme hevesini de kıracaktır. Çocuğunuzun da güzel vakit geçirdiğinden emin olarak eğitime başlamak, öğrenim süreci ve çocuğun gelişimi açısından daha verimli bir yol izlenmesine olanak sağlar. Teşvik edici bir ortam yaratmak da önemlidir. Her hata yaptıklarında üstlerine gidilmemeli ve bunun doğal bir süreç olduğu öğretilmelidir. Baskıcı bir tutumla yapılan eğitim, iyi sonuçlar vermemekle birlikte başka sorunlara da yol açabilir.

Çocuklar İkinci Dili Nasıl Öğrenmeye Başlamalıdır?

Çocuklara ikinci dili öğretmeye başlamak için birden fazla yol vardır. Bunları üç kategoride inceleyebiliriz:

Eğlenceli Aktiviteler: Çocuğunuzun da katılımından zevk alacağı oyunlar oynamak, İngilizce şarkılar dinleyerek öğretici videolar izlemek onun hevesini artıracaktır. Sevdikleri oyunları ikinci bir dille oynamak da bir alternatiftir. EnglishCentral’da çocuklar için tasarlanmış hem öğretici hem de eğlenceli binlerce video bulunur. Farklı seviye ve ilgi alanlarına hitap eden binlerce video arasından çocuğunuzun seveceği videoları izleyebilir ve kelime çalışmalarını yapabilirsiniz.

Günlük Rutin: Rutininize ne kadar yabancı dil eklerseniz, çocuğunuzun o dile alışması o kadar kolaylaşacaktır. Örnek olarak, sevdiği filmleri veya videoları bir de o dilde izlemek, eşyalara yabancı dil isimleriyle hitap etmek veya görsel ve işitsel uyaranlar kullanmak çocuğunuzun o dile alışmasını sağlar. Dilin oturması için günlük pratik yaparak o dile maruz kalmak gerekmektedir. Bunun için de düzenli olarak İngilizce konuşma pratiği yapmak gerekir. EnglishCentral’da, çocuk eğitimi konusunda uzmanlaşmış öğretmenler rehberliğinde yapılan 25 dakikalık özel dersler ile çocuğunuz İngilizce konuşma pratiği yapabilir.

Teşvik ve Motivasyon: Dil öğrenmenin yanında, çocuğunuza karşı destekleyici bir tutum göstermek de çok önemlidir. Her çocuğun öğrenme yöntemi farklı olabilir; bunu anlamak ve farkındalık geliştirmek ebeveynin görevlerinden biridir. Çocuğunuzun da güzel vakit geçirebileceği aktiviteler bulabilir, onunla beraber öğrenme aşamasına katkı sağlayabilirsiniz.

EnglishCentral ile çocuklarınız, dil öğrenme sürecini keyifli ve etkili bir şekilde yaşayacak. Üstelik, bu kaliteli eğitim için servet ödemenize gerek yok. Çocuğunuzun geleceği için en iyi yatırım, EnglishCentral ile mümkün!

Çocuklar İkinci Dili Ne Zaman ve Nasıl Öğrenmeye Başlamalıdır Hakkında Sık Sorulan Sorular

1. Çocuklar İngilizceyi ne zaman öğrenmelidir?

0-6 yaş arası çocukların İngilizceyi en hızlı ve etkili şekilde öğrendiğini gösteren araştırmalar vardır.

2. Çocukların İngilizce öğrenmesini nasıl kolaylaştırabiliriz?

Çocuklar, oyunlar oynayarak, etkileşimli videolar izleyerek ve yabancı dilde konuşulan şarkılar dinleyerek dili eğlenceli bir şekilde öğrenebilirler.

3. Yabancı dil eğitimi nerede yapılmalıdır?

Yabancı dil öğrenmek, kurslar, çevrimiçi platformlar ve günlük rutinler her yerde mümkündür. Çocuğun doğasında dili öğrenmesi çok önemlidir.

4. Yabancı dil öğrenmenin çocuklar için ne gibi faydaları vardır?

Çocukların bilişsel gelişimi, iki dilde de düşünme yeteneği ve gelecekte iletişim becerileri ve iş fırsatları için erken yaşta dil öğrenmek desteklenir.

Çocuğunuzun İngilizce öğrenmesi için ihtiyacınız olan her şeye tek bir platform üzerinden ulaşabilirsiniz! Çocuk eğitimi alanında uzmanlaşmış öğretmenler rehberliğinde 25 dakikalık bire bir canlı dersler, çocuk gelişi için özenle tasarlanmış eğlenceli ve öğretici interaktif videolar, kelime öğrenme araçları, yapay zeka destekli öğretmen MiMi, quizler ve interaktif aktiviteler ile EnglishCentral, çocuğunuzun ihtiyaçlarına yönelik kişiselleştirilmiş ve kaliteli bir eğitim planını uygun fiyatlı olarak sunmaktadır. Hemen EnglishCentral’a kayıt olup İngilizce öğrenmeye başlamaya ne dersiniz?

Turizm & Otelcilik İçin İş İngilizcesi Terimleri
CLIL Yöntemi ile Öğrenme Nedir?